Afla tot ce nu stiai despre masajul corporal!
In zilele noastre, orice salon de infrumusetare care se respecta integreaza in gama de servicii pe care le ofera masajul corporal. Cu toate acestea, masajul corporal nu este o “inventie” noua, ci este o metoda de tratament folosita de mii de ani si care a fost continuu dezvoltata.
Masajul in antichitate
Masajul a fost la originile sale folosit ca parte componenta din terapiile medicinale, iar indienii si chinezii au fost cei care au perfectionat arta masajului si chiar au fost infiintate scoli speciale pentru ca cei care doreau sa stapaneasca tainele masajului sa invete diferite tehnici, pentru a trata afectiunile corpului uman. In China, masajul era practicat chiar si cu 3.000 de ani i.e.n, in mod special pentru a trata muschii durerorsi, durerile reumatice, luxatiile sau oboseala fizica.
In Africa si in America erau folosite tehnici de masaj primitiv. Conform atestarilor istorice, amerindienii foloseau masajul in pcincipiu pentru a trata muschii durerosi, folosind diferite unguente si uleiuri pe baza de plante.
In Egiptul antic, Libia si Absinia, orice baie relaxanta era obligatoriu urmata de un masaj temeinic. Masajul devenise o parte importanta din ingrijirea corpului de zi cu zi, iar aceste popoare si-au dezvoltat propriile tehnici de masaj.
Masajul ca si parte a tratamentelor cosmetice a fost dezvoltat in mod special in Grecia antica. Pe langa functia sa terapeutica, masajul era folosit pentru a trata pielea cu diferite lotiuni si uleiuri in saloane speciale, probabil asemanatoare cu saloanele de infrumusetare din zilele noastre. Aceste intrebuintari ale masajului corporal au fost raspandite si in cadrul Imperiului Roman.
Cu timpul, in toate partile lumii, inclusiv in orient si in Europa de Est, masajul era practicat sub diferite forme, la toate popoarele.
Evolutia masajului corporal
In timpul Evului Mediu, masajul a cunoscut un usor declin, deoarece se considera ca numai sarlatanii pretind ca prin masaj pot fi vindecate afectiunile corpului, iar medicii “respectabili” nu recomandau astfel de tratamente.
Interesul pentru masaj a fost reinviat in perioada Renasterii, cand s-a pus mult accentul pe dezvoltarea omului in plan fizic si psihic. Pe lana studiile din diferite domenii ale stiintei si artei, orice persoana trebuia sa practice exercitii fizice regulate si se folosea foarte des terapia prin masaj.
Incepand cu secolul XVIII, au aparut diferite lucrari prin care erau descrise tehnici de masaj si modul in care acestea puteau fi folosite in scop terapeutic.
Masajul corporal modern
Printre principalele beneficii ale masajului corporal se numara eliminarea stresului prin stimularea productiei de endorfine,reducerea durerilor si intretinerea aspectului pielii. De altfel, cele mai des utilizate forme de masaj in prezent sunt masajul de relaxare si masajul anticelulitic.
Masajul de relaxare se efectueaza cu miscari ferme, care creeaza o senzatie placuta, detensioneaza corpul si ajuta la relaxare. Este foarte eficient in cazul durerilor si a crampelor musculare, ajuta la eliminarea toxinelor din organism si imbunatateste circulatia sangelui.
Masajul anticelulitic este un masaj puternic si profund, care ajuta la inlaturarea stratului adipos si se foloseste astfel pentru a remodela corpul, fie singur, fie in combinatie cu alte tipuri de tratamente corporale. Masajul anticelulitic este combinat cu lotiuni si creme profesionale si da cele mai bune rezultate alaturi cu o dieta adecvata. Acest tip de masaj micsoreaza stratul de grasime si surplusul de apa din tesutul adipos si ajuta la eliminarea toxinelor, eliminand astfel aspectul inestetic de “coaja de portocala”. In combinatie cu produsele cosmetice corespunzatoare, pielea isi poate recapata tonusul si fermitatea.
Descopera si tu beneficiile masajului corporal, prin tratamentele propuse de Chloe Salon. Poti sa te bucuri de o piele ferma si de un corp lipsit de celulita si sa elimini stresul in acelasi timp.
Pentru programari la serviciile de cosmetica si masaj, va invitam sa apelati numarul de telefon 0746.137.132 (Nicoleta Vieru).
Comments
Comments are closed.