Gomajul, unul din tratamentele esentiale pentru intretinerea tenului
Exista mai multe metode prin care putem scapa de celulele moarte acumulate la suprafata pielii, atat pe ten, cat si pe corp. Unul din aceste tratamente cosmetice este gomajul. Acest tratament este foarte eficient pentru a lasa pielea curata, improspatata si catifelata. In plus, este o procedura mai blanda decat exfolierea.
Gomajul se aplica in special inaintea tratamentelor faciale care presupun o exfoliere chimica, precum cele pe baza de acizi AHA. De asemenea, se folosesc si pentru a intretine pielea corpului, desi la momentul de fata nu mai sunt atat de utilizate deoarece exista tot felul de tratamente corporale mai eficiente.
Cum functioneaza un gomaj?
Prin aplicarea gomajului, celulele moarte sunt indepartate chiar in timp ce produsul este masat in piele. Produsele folosite pentru gomaj contin de obicei ingrediente usor lipicioase, pentru ca celulele moarte sa adere mai usor la acestea. In compozitia unui gomaj mai pot fi gasite si ingrediente care dizolva celulele, precum enzimele. De fapt, chiar si cuvantul “gomaj” vine din limba franceza si inseamna “a sterge”.
Exista si produse pentru gomaj care pot fi folosite acasa, insa produsele profesionale insotite de tehnica de aplicare a unei cosmeticiene sunt mult mai eficiente.
Cand si cum se foloseste gomajul?
Gomajul nu lasa pielea vulnerabila in fata expunerii la razele soarelui, astfel incat roseata de dupa aplicare este de scurta durata. Este un tratament care poate fi aplicat chiar si inaintea unui eveniment important, fara sa necesite o anumita perioada de recuperare a pielii. Nu este un tratament invaziv si este potrivit pentru toate tipurile de ten.
Substanta sau produsul destinat gomajului se aplica la suprafata pielii intr-un strat subtire, dupa care este lasat sa actioneze pentru o scurta perioada de timp. Apoi, produsul este masat usor in piele, astfel incat poate fi indepartat foarte usor. Datorita ingredientelor de dizolvare si a celor care au rolul de a atrage celulele moarte, in urma ramane un nou strat de piele. Se obtine astfel un efect imediat al acestui tratament.
Gomajul se poate aplica o data sau de doua ori pe saptamana. Daca suferiti de anumite alergii, trebuie sa informati cosmeticiana despre acest lucru, pentru a nu fi folosite ingrediente ce pot cauza efecte secundare neplacute. De asemenea, daca aplicati un gomaj acasa, verificati intotdeauna lista de ingrediente a produsului.
Gomajul se aplica intotdeauna pe pielea curata, demachiata si este urmat apoi de o crema hidratanta in functie de tipul de ten, sau de o masca faciala, pentru a intensifica efectele benefice ale acesteia.
Cand este bine sa evitati gomajul
Gomajul nu este un tratament cosmetic indicat in cazul tenului matur, care are o piele foarte subtiata. Daca se aplica un gomaj, nu este indicat sa se foloseasca apoi si un exfoliant, intrucat aceste tratamente cosmetice au efecte asemanatoare. Necesita o oarecare precautie in cazul persoanelor care au vase capilare sparte, piele iritata sau in cazuri grave de acnee.
Beneficiile gomajului
- Este o metoda mai blanda si mai eficienta de exfoliere a tenului
- Nu contine ingrediente care pot irita pielea
- Este insotit de un masaj usor care stimuleaza circulatia sangelui
- Este potrivit chiar si pentru tenul sensibil
Puteti beneficia de acest tratament cosmetic de intretinere foarte eficient la Chloe Salon, iar gomajul este disponibil si in diferite pachete destinate ingrijirii tenului.
In plus, nu uitati ca in aceasta perioada este valabila si promotia “Happy Hour” la Chloe Salon, in cazul tratamentelor faciale pentru elevi si studenti si in cazul tunsului in intervalul orar 10-15, de lunea pana vinerea. Pentru programari la tratamentele de infrumusetare oferite de Chloe Salon, va asteptam pe str. Turnului nr. 4 sau telefonic la urmatoarele numere de telefon:
Hairstyle
Claudia Șoldorfean (+4) 0767 655 927
Cosmetica, masaj, makeup
Nicoleta Vieru: (+4) 0746137132
Comments
Comments are closed.