Metode de epilare – care ți se potrivește cel mai bine?
Acum că vremea se încălzește tot mai mult și este timpul săte gândești la rochițele de vară preferate, la fustele mai îndrăznețe sau la pantalonii scurți, cu siguranță te gândești că trebuie să acorzi o grijă deosebită aspectului pielii, dar și să îndepărtezi părul nedorit de pe corp.
Prin urmare, îți prezentăm metodele de epilare pe care le poți utiliza, principalele avantaje și dezavantaje, precum și câteva sfaturi utile.
Cremele depilatoare
Cremele depilatoare sunt usor de utilizat si nu necesita mult timp de aplicare. Majoritatea cremelor depilatoare care se găsesc la momentul actual în comerț au o durată destul de scăzută de acțiune, de maxim 10-15 minute.
Principalul avantaj al acestei metode de epilare îl constituie faptul că este un procedeu nedureros și relativ rapid.
Printre dezavantaje se numără faptul că aceste creme sunt ineficiente atunci când firul de păr este mai lung sau mai grus, fiind necesare aplicări repetate. Cremele depilatoare conțin substanțe chimice care pot fi iritante pentru piele. Nu în utimul rând, firul de păr crește destul de repede și devine mai țepos, fiind îndepărtat practic doar de la suprafața pielii.
Epilarea cu lama
Este probail cea mai la îndemână metodă, însă este recomandată doar pentru zona picioarelor și pentru a axilei, din cauza riscului mare de iritații și tăieturi. Este mai degrabă o metodă care poate fi utilizată mai degrabă ca ”soluție de urgență” pentru că este rapidă și de către persoanele care au mai puțin păr pe corp.
Principalele dezavantaje le reprezintă iritațiile, bubițele sau firele de păr crescute sub piele care pot apărea în urma epilatului cu lama. De asemenea, părul crește foarte repede și este mai țepos, fiind mult mai vizibil în cazul firelor închise la culoare.
Epilarea cu aparate electrice
Noile epilatoare de pe piață sunt destul de performante și adesea au diferite accesorii care permit epilare și în zone mai greu accesibile ca de exemplu în zona inghinală. Nu necesită alte produse speciale pentru epilare, ca în cazul lamei, unde este nevoie de gel sau spumă de ras.
Principalele dezavantaje le reprezintă faptul că uneori mai rup firele de păr în loc să le smulgă, astfel încât rămân sub piele, nu se pot folosi pe părul foarte scurt sau foarte lung și pot produce iritații în zonele cu piele mai sensibilă.
Epilarea cu zahăr
Este o metodă adoptată din Orient, care presupune utiliarea unui amestec pe bază de zahăr, apă și lămâie. Nu produce atât de multe iritații și este mai puțin dureroasă, pentru că zahărul se lipește de piele, nu de firele de păr.
Este o metodă destul de dificilă pentru că presupune un anumit grad de îndemânare, existând pericolul ca firele de păr să se rupă dacă zahărul nu este topit la temperatura potrivită. De asemenea, durează destul de mult, pentru că amestecul de zahăr se aplică pe zone mici pentru obținerea unor rezultate bune.
Epilarea cu ceară
Este cea mai eficientă metodă de epilare și se realizează cu ceară caldă sau cu ceară rece în zonele foarte sensibile, ca de exemplu în zona buzelor. Creșterea părului este încetinită și se elimină și un strat de celule moarte de la suprafața pielii. Riscul de iritare este foarte scăzut.
Singurul dezavantaj al acestei metode de epilare este faptul că firul de păr trebuie să fie suficient de lung pentru o epilare eficientă.
Epilarea definitivă
Se realizează cu ajutorul unor aparate speciale, fie în saloanele de cosmetică, fie la domiciliu. În ambele cazuri, este o metodă costisitoare, pentru că necesită mai multe ședințe pentru ca părul să fie complet îndepărtat, iar aparatele pentru epilare definitivă care pot fi utilizate la domiciliu au un preț foarte piperat.
Sfaturi pentru o epilare reușită
- Cu câteva zile înainte epilare, pielea trebuie exfoliată, pentru a se obține cele mai bune rezultate. Dacă pielea este perfect netedă și curată, ceara aderă mai bine și scade riscul ruperii firului de păr.
- Înainte de epilarea picioarelor este bine să faci o baie călduță la picioare, pentru ca pielea să fie mai moale, iar firele de păr să fie mai ușor de smuls.
- După îndepărtarea benzilor sau fășiilor cu ceară, locul trebuie dezinfectat cu un produs care nu conține alcool, pentru a preveni infectarea folicului de păr.
- Pentru a îndepărta rămășițele de ceară, se poate folosi ulei de migdale dulci. Acest ulei catifelează și hidratează pielea, calmând eventualele iritații.
- După epilare, evită utilizarea deodorantelor și parfumurilor pe bază de alcool pentru cel puțin 12 ore, pentru ca pielea să aibă timă să își restabilească PH-ul.
- Nu te expune la soare imediat după epilare, deoarece pielea este sensibilă.
- În cazul în care apar bubițe sau coșuri pe piele, foloseșe o cremă cu antibiotic, care conține gentamicină sau clindamicină, care are rolul de a trata și preveni eventualele infecții.
La Chloe Salon îți oferim diferite tratamente cosmetice, inclusiv epilare corporală. Folosim numai produse profesionale, de cea mai bună calitate, în funcție de nevoile tenului. În plus, oferta noastră de servicii de înfrumusețare include și tratamente corporale, machiaj profesional, hairsyling & hairdresser, manichiură și pedichiură.
Comments
Comments are closed.